Већ више од четири деценије двориште Основне школе „Серво Михаљ“ у Мужљи, која се налази у истоименој улици, красе бројна стабла посађена у склопу „Алеје песника“.

Част да први посади дрво, те 1979. године, имао је дечији писац Драган Лукић, а затим су се ређала имена писаца и песника попут Десанке Максимовић, Раше Попова, Љубивоја Ршумовића, Пере Зупца, Јасминке Петровић, Игора Коларова, Николе Дреновца, Бранка Стевановића и многих других.

Више хиљада ученика ове просветне установе је у прошлости имало јединствену прилику да упозна и дружи се са поменутим личностима наше књижевности, а захваљујући запосленима у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“, најмање још толико ђака ће и у будућности имати прилику да упозна талентоване дечије песнике.

Јуче је у оквиру овогодишње традиционалне манифестације „Песничка штафета“, Основну школу у Мужљи посетила књижевница Јасминка Петровић, која је – заједно са представницима Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ – у „Алеји песника“ засадила још једно дрво.

Најмлађи Мужљанци су гостима одрецитовали и прочитали неколико својих песничких дела, а Јасминка их је, поред заслужених награда, почастила и занимљивим, загонетним причама.